Πρόσφυγες: Εργασιακή Ένταξη & Προοπτικές Απασχόλησης στην Κρήτη

Στις 14/07/2023, και ώρες 11.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ., η Αναπτυξιακή Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση στο Αμφιθέατρο Γιάννης Περτσελάκης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος ReA – Refugee Assistance, παρουσία της κ. Maria Clara Martin, Αντιπροσώπου Υπάτου Αρμοστή ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μιλήσουν στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, της Ύπατης Αρμοστείας, άτομα με προσφυγικό προφίλ, και εργοδότες που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη, έχει ως στόχο την παρουσίαση της  διαδικτυακής πλατφόρμας Adama Job Center, η οποία δημιουργήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία, για να συνδέει δωρεάν πρόσφυγες που αναζητούν εργασία, με εν δυνάμει εργοδότες.

Το πρόγραμμα ReA – Refugee Assistance της Ύπατης Αρμοστείας που υλοποιεί  η  Αναπτυξιακή Ηρακλείου, έχει ως βασικό αντικείμενο την στήριξη προσφύγων, αιτούντων άσυλο και δικαιούχων προσωρινής προστασίας, σε θέματα που αφορούν την κοινωνική ένταξη και την εργασιακή απασχόληση.

Oι παροχές του προγράμματος περιλαμβάνουν ειδικότερα, την παροχή βοήθειας προς ένταξη του προσφυγικού πληθυσμού στην αγορά εργασίας, Info-Point/Helpdesk για πάσης φύσεως ζητήματα και διαδικασίες σχετιζόμενες με άτομα προσφυγικού προφίλ, υποστήριξη αναφορικά με τυπικές διαδικασίες δημοσίων φορέων και εν γένει ζητήματα βιοπορισμού, παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής σχετικής με την αγορά εργασίας και την απασχολησιμότητα, ενδυνάμωση προς την κατεύθυνση της αυτονομίας και κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων και τοπικών προσφυγικών κοινοτήτων, καθώς και επιμορφωτικές δράσεις για ωφελούμενους και παρόχους υπηρεσιών.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση αναφορικά με την αξιοποίηση από τον ιδιωτικό τομέα ενός νέου, πολυπληθούς και με ικανότητες εργατικού δυναμικού με προσφυγικό προφίλ, προς στήριξη της ελληνικής αγοράς εργασίας,  προώθηση  της αξίας της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, και διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς. Μετά την εκδήλωση θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα στην αυλή του Ιστορικού Μουσείου με γεύσεις από την Ουκρανία, την Συρία, το Ιράν και την Κρήτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί